Saltar-se la navegació

Emili Morales

Nascut a Esplugues de Llobregat el 16 d’octubre de 1960.

Vaig començar a aficionar-me a la fotografia, quan els 14 anys un cosí meu em va regalar una càmera fotogràfica marca CAPTA, dels anys 50a, de format mig, nomes tenia un disparador i dos mides de diafragma, encara la tinc. Als 17 anys vaig tenir la primera càmera reflex, una TOPCON amb objectius a rosca.

Desprès van arribar les reflex OLYMPUS analògiques y finalment les reflex OLYMPUS digitals, que utilitzo actualment.

Fundador, amb altres companys, de l’Agrupació Fotogràfica Creació 90 de Sant Feliu de Llobregat l’any 1990.

Iniciat en el revelat de negatiu i positiu en blanc i negre en un curs a l’Ateneu Santfeliuenc a traves de la Secció Fotogràfica Ateneu, de Sant Feliu de Llobregat, tenint com a mestre l’Antoni Mañosas i Bassa, reconegut fotògraf autodidacte, i Joan Prats i Albargués reconegut fotògraf de Molins de Rei, entre d’altres.

He obtingut alguns premis de fotografia, entre ells el 1r classificat del primer concurs mensual de durada d’un any fet a la Secció Fotogràfica Ateneu, el primer premi del primer rally fotogràfic fet a Sant Feliu de Llobregat al 1985 i el més important, el primer premi en l’apartat de color del concurs fotogràfic de la vila d’IBI l’any 1994. Des de fa 8 anys vaig reprendre amb força l’afició a la fotografia, amb el digital. No poso mai títols a les meves fotografies.

El tipus de fotografia que sempre m’agrada’t, per sobre dels demes, es el fotoreportatge, i com a un dels fotògrafs mes importants de tots els temps (opinió personal) Henri Cartier-Bresson, considerat per molts el pare del fotoreportatge.

Stella Maris

Nascuda a Avellaneda, Buenos Aires el 26 d’octubre de 1965.

Sempre he admirat la fotografia i la gent que ha dedicat la seva vida a la fotografia tant professional com d’afeccionat.

M’agrada’t des de sempre, mai m’havia animat a fer fotografies com aficionada, no passava de la típica foto de viatges com a records, però ja apuntava a tenir un ull fotogràfic.

La meva verdadera afició a la fotografia va començar l’any 2000 quan vaig conèixer la meva parella, l’Emili, i ell em va animar a fer fotografies més artístiques, començant a participar per primera vegada en un concurs, el concurs de fotografia Rosa d’Or de l’any 2008.

Cada cop el meu ull fotogràfic veu les fotografies com no les veia abans, ja que a cada mirada hi veig una fotografia, cosa que abans no em passava.

M’agrada especialment la fotografia de paisatges, i descobrir racons que els demés no veuen de la mateixa manera com els veig jo. També el fotoreportatge i el muntatge fotogràfic i artístic. Una de les meves fotògrafes preferides es la Ouka Leele que converteix algunes de les seves fotografies en pintures. També admiro a la fotògrafa Annie Leibovitz i Anne Geddes, curiosament totes dones.

Estic començant i espero, amb el temps, tenir un bon nivell fotogràfic, per ara em diverteixo molt fen fotografies.

Per veure les obres de l’Emili i l’Stella en aquest web feu clic aquí

Deixa un comentari