Saltar-se la navegació

 

 Jaume Pagès 

Per veure les seves fotos en aquest web fes clic aquí

Jaume Pagès i Grau

Nascut el 1956 a Sant Feliu de Lobregat, es va sentir fascinat de molt petit per les càmeres fotogràfiques del seu pare. Als set anys d’edat, ja feia fotografies amb una Kodak rudimentària i durant anys va fer servir diverses càmeres antigues d’acordió.

Es va dedicar molt de temps, com a autodidacta, al blanc i negre i a la diapositiva de color, en format universal i format mitjà de pel·lícula. No ha abandonat mai l’afició fotogràfica, excepte una distracció de pocs anys amb el video.

Amb l’aparició de la fotografia digital i les seves enormes possibilitats, se li desperta amb força l’interès per la imatge fotogràfica i en els darrers sis anys ha fet anar més l’obturador que en la resta de la seva vida. La fotografia de viatges, el paisatge natural i urbà o el retrat són alguns dels seus gèneres predilectes. El gust per l’enquadrament de les imatges i la captació dels matisos de la llum, algunes de les seves obsessions.

Tot i que considera la rosa un motiu en el qual és especialment difícil ser-hi original, ha exercit de santfeliuenc i ha conreuat el tema amb motiu de les exposicions de roses dels últims anys a la seva ciutat.